Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

Przez dwa lata używałem SGS4 i twierdzę,że nie było lepszego telefonu.
    Wtedy najwyższy z HTC był M8,który mógł Samsungowi buty czyścić.
    Oczywiście,jak każdy sprzęt elektroniczny wymagał od czasu do czasu czyszczenia zawartości,co sprowadzało się do zrobienia full wipe i zainstalowania systemu od nowa.Zajmowało to dwie godzinki i przez kolejne kilka miesięcy telefon był jak nowy.
    Teraz używam SGS6E. Miałem możliwość porównać go z M9 i chyba bym się nie zamienił.
    Nie znam IPhona,więc się nie wypowiem.
    Natomiast w grupie smartfonów z Androidem Samsung jest na prowadzeniu.
    Może Meizu jest szybszy (w benchmarkach),ale marka jest na tyle niszowa,że się nie liczy.
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• krissos
      Elegance
      • 2011
      • 840
      • Honda
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bws34
      Zamieszczone przez Gustaw78
      Zamieszczone przez fan
      Zamieszczone przez Gustaw78
      Coraz bardziej mnie irytuje fakt, że telefon po 1,5 roku nie nadaje się do użytku.
      A co się dzieje z samsungami po 1,5 roku użytkowania?
      1. Baterię trzeba ładować 2 razy dziennie - przy normalnym korzystaniu, bez YT i innych bzdetów.
      2. Wiesza się bardzo często
      3. Często nie mogę odebrać połączenia nawet - wtedy pomaga tylko wyjęcie baterii

Telefon z takimi parametrami (galaxy S4) powinien śmigać jak odrzutowiec, a buja się jak wóz z węglem.

Do powyższych dylematów w dużej mierze przyczyniła się aktualizacja 5.0.
      Przed aktualizację było lepiej.
      Dokładnie mam to samo wrażenie.. aktualizacja do 5.0 zrobiła z mojej S4 muła :/
      Korzystam z programu optymalizującego ale i on już nie daje rady :P
      Też się pod tym mogę podpisać.

Ps.
      Używa ktoś Z3??

Chodzi mi o
      1 Płynność?
      2 Bateria (orientacyjny czas pracy)?
      3 Grzeje się?
      4 Nawigacja na karcie sd (najlepiej Igo) jak się spisuje?
      Najlepiej jak ktoś się przesiadł z S4 na Z3 i się wypowiedział jak wrażenia.
      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

W mojej Z1 po ostatniej aktualizacji bateria krócej trzyma.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Andja
          Rider
          • 2006
          • 596

w Z3 wyświetlacze pękają bez powodu

Komentarz

• tomekjmopl
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1187
            • Opel
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Andja
            Coś jest nie tak ogólnie z wykonaniem tel. Sonego - być może przesadzili z "cienkością" swoich produktów. Weźcie do ręki jakikolwiek smartfon tego producenta (nieważne czy półka budżetowa czy najwyższa serii Z) i spróbujcie go delikatnie zgiąć po przekątnej ... "Pływanie" ekranu i uginanie się obudowy występuje w każdym Soniaczu. Czasem też trzeszczenie. Smartfony Samsunga są sztywne (i nie ma żadnych niepożądanych zjawisk na ekranie) ... nie przemierzając jak po braveranie

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Androidy maja to do siebie, ze po kilku miesiacach intensywnego korzystania z neta, zaczynaja sie zapychac i trzeba im zrobic format, po tym dzialaja now bez problemu.

W SGSach baterie mozna zmienic tak samo jak w Notach, a w IP nie ma takiej mozliwosci.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• RafalekM
                Rider
                • 2009
                • 362

Padło na Z1 Compact, lepiej wykonana niż S4. HTC trudno dostępny, Huawei nie wywarł na mnie jakiegoś dobrego wrażenia.

Komentarz

• czto
                  Rider
                  • 2010
                  • 546
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Andja
                  Czasami się zdarza, ale bez przesady.
                  2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                  2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                  2009 Renault Clio MTV 1.4
                  2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                  2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• czto
                    Rider
                    • 2010
                    • 546
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja właśnie zmieniłem system z Androida na WP. Nawet nie bolało :lol: Całkiem miła odskocznia.

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14885
                      • Octavia IV (NX3)

No i jestem mega wk....ny :evil:
                      Właśnie zjechałem z Cro - i niestety na wakacjach 2 dni przed powrotem coś się spie...ło z moją Lumią 635. Rano w hotelu biorę telefon do reki po nocy i co widzę - brak zasięgu. myślałem, że może faktycznie coś było z siecią. Ekran do wbicia pinu - wbijam pin i już. Za chwile to samo :evil: I tak przez wczorajszy cały dzień, całą dzisiejsza podróż i teraz w domu. Co jakiś czas zrywa zasięg. W tym samym miejscu i w tym samym momencie telefon żony i syna (w tej samej sieci) działa. Nie ma problemu. A w mojej karta z kłódką i gówno.

Teraz przełożyłem kartę sim do starej E 52 i na razie działa.

Co w tej sytuacji? :evil: Jutro chyba uderzę do serwisu (gwarancja) - bo telefon, który co 5 minut musze uruchamiać pinem to mi na plaster do potrzebny. Jak bym sam był na wyjeździe to bym był załatwiony jak ta lala
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• miodowy
                        Rider
                        • 2015
                        • 534

Zamieszczone przez JanuszSz
                        Zapytałem kilku kolegów na forum android.com i wszyscy mają tak samo,nikt nie słyszał o baterii rozdętej na skutek długotrwałego ładowania.Oczywiście,mowa jest o oryginalnych bateriach,a nie jakichś super hiper wynalazkach..
                        Prowadziłem wczesnej dyskusje na temat baterii i ich puchnięcia po całonocnych cyklach ładowania. Koledzy nie bardzo dawali wiarę moim tezom.

Teraz siedzę w poczekalni do specjalisty i robiłem porządki w telefonie.

Znalazłem to oto zdjęcie.
                        Długo sie zastanawiałem po co je zrobiłem ale w końcu mi sie przypomniało

Na zdjęciu po lewej oryginalna bateria i widoczne wybrzuszenia po prawej zamiennik bez wybrzuszeń czyli jakich rozmiarów powinna być bateria
                        Załączone pliki

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• eaglemirek
                          RS
                          • 2010
                          • 14107
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez miodowy
                          Prowadziłem wczesnej dyskusje na temat baterii i ich puchnięcia po całonocnych cyklach ładowania. Koledzy nie bardzo dawali wiarę moim tezom.
                          No mnie na pewno nie przekonasz że po całonocnym ładowaniu ori ładowarką bateria puchnie :!: :!: :!: Piszę ori bo możliwe że jakaś paść z niewiadomego źródła pragnie naładować do 150 % pojemności i gdzieś się to musi zmieścić :P :diabelski_usmiech
                          Od kiedy mam telefony kom i moja rodzinka to właśnie najczęściej ładuję zostawiając tel na nocne ładowanie. Owszem spotkałem się ze spuchniętą baterią ale to w telefonie który leżał w szufladzie nieużywany ponad 2 lat (czy odkładając telefon do szuflady bateria miała 0 czy 100% naładowania to nie wiem)

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• miodowy
                            Rider
                            • 2015
                            • 534

Mirek, każda myszka swój ogonek chwali..

Ja opisywałem swoje codzienne doświadczenia jakie mam w pracy.
                            Nie zamierzam Cię przekonywać czy udowadniać jeszcze bardziej tego, co dla mnie jest codziennością.

Uszanuj proszę tylko to, że nie wysysam sobie z palca teorii.
                            Z takimi bateriami ja się spotykam bardzo często. Oryginalne, telefony ładowane oryginalnymi ładowarkami. Problem jak pisałem kiedyś dotyczy wszelkiej maści starszych baterii. Od Apple też.

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• eaglemirek
                              RS
                              • 2010
                              • 14107
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

miodowy, A czy ja opisałem to co powiedział znajomy mojego dziadka przy budce z piwem :?:
                              A przepraszam to jeszcze powiedz mi czym się różni budową bateria w telefonie/tablecie od tej w laptopie (pomijam najnowsze modele laptopów gdzie ustawiasz sobie np że ma naładować do 80%) Nigdy z laptopa nie wyjmuję baterii i cały czas jest na ładowaniu. Więc powinna już być wielkości fotel ze spuchnięcia. Nie twierdzę że nie ma przypadków spuchnięcia baterii ale to tak samo jakbyś udowadnia że telefony które zapaliły się lub wybuchły to wina ładowania :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• pstryczek
                                RS
                                • 2009
                                • 10778
                                • Superb III (3V3)

A ja odradzam kupowanie telefonów LG, szajs nieprzeciętny. Mój do niedawna flagowy G3 ma popękaną obudowę z boku w paru miejscach od noszenia w futerale w kieszeni. :twisted:
                                Marek

Komentarz

• eaglemirek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 14107
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Marek bo tabletów nie nosi się w tylnej kieszeni spodni :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech A jeżeli już to miałeś kupić takiego :P

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14885
                                    • Octavia IV (NX3)

W temacie Lumii i zrywania zasięgu.

Okazało się, że to nie lumia zrywa zasięg. To jest samoczynne wyłączanie się telefonu i włączanie - dlatego jest ekran z PIN em i brak zasięgu. Na szczęście znalazłem w necie na forum Orange temat. Potwierdziłem to w rozmowie z konsultantem Orange.

Był jakiś błąd oprogramowania WP - powodowało to samoczynne resetowanie się telefonu. Jest na to aktualizacja naprawiająca problem. Na szczęście dzisiaj z samego rana odebrałem telefon z punktu Orange (nie wysłali jeszcze do serwisu). W aktualizacjach w telefonie faktycznie była informacja o konieczności zainstalowania aktualizacji krytycznej na ten problem.

Pobrałem zainstalowałem i na razie działa bez problemów.

Najlepsze jest to, że w Orange, jak odbierałem swój telefon - gość przyniósł 2 Lumie 640 z tym samym problemem. A handlowcy dalej wielkie oczy - chyba konsultanci techniczni nic nie przekazują partnerom handlowym.
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• czto
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 546
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Od dwóch tygodni używam Lumie 640 DS. Tam gdzie flagowiec Sony Z3 DS krzaczył się z zasięgiem, na Lumii mogę swobodnie prowadzić rozmowy. Słuchawka, która kosztuje ponad 2 kPLN nie ma startu do telefonu za 600 PLN :shock:

ruwado, od czasu do czasu trzeba sprawdzić w telefonie czy nie wisi jakaś aktualizacja.

Komentarz

• ruwado
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 14885
                                        • Octavia IV (NX3)

czto, dokładnie, ale najdziwniejsze jest to, że problemy pojawiły się dokładnie od nocy z 15/16 lipca i u mnie i u ludzi. Wcześniej wszystko działało, a nie instalowałem żadnych aktualizacji :shock:

Ale chwała dla Microsoftu - zareagowali szybko z poprawką. Tylko operatorzy jak widać leją na klientów.

A jeśli chodzi o Lumię 635 - to mnie bardzo sie podoba ten telefon
                                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• fan
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 760

Do mnie jedzie nowy NOTE 4 . W bezpośrednim starciu wygrał z S6 ,mam nadzieję,że zasłużenie.
                                          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• dudek_t
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1421

Zamieszczone przez ruwado
                                            W temacie Lumii i zrywania zasięgu.

Okazało się, że to nie lumia zrywa zasięg. To jest samoczynne wyłączanie się telefonu i włączanie - dlatego jest ekran z PIN em i brak zasięgu. Na szczęście znalazłem w necie na forum Orange temat. Potwierdziłem to w rozmowie z konsultantem Orange.

Był jakiś błąd oprogramowania WP - powodowało to samoczynne resetowanie się telefonu. Jest na to aktualizacja naprawiająca problem. Na szczęście dzisiaj z samego rana odebrałem telefon z punktu Orange (nie wysłali jeszcze do serwisu). W aktualizacjach w telefonie faktycznie była informacja o konieczności zainstalowania aktualizacji krytycznej na ten problem.

Pobrałem zainstalowałem i na razie działa bez problemów.

Najlepsze jest to, że w Orange, jak odbierałem swój telefon - gość przyniósł 2 Lumie 640 z tym samym problemem. A handlowcy dalej wielkie oczy - chyba konsultanci techniczni nic nie przekazują partnerom handlowym.
                                            W Lumii 735 po aktualizacji oprogramowania problem powrócił… szajs jakich mało :shock:

Komentarz

• ruwado
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 14885
                                              • Octavia IV (NX3)

dudek_t, po jakim czasie?
                                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• czto
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 546
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez fan
                                                Do mnie jedzie nowy NOTE 4 . W bezpośrednim starciu wygrał z S6 ,mam nadzieję,że zasłużenie.
                                                Świetny fon, będziesz zadowolony. Nie przepadam za Samsungiem, ale chylę czoła przed Note4 i Alpha.

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez dudek_t
                                                  W Lumii 735 po aktualizacji oprogramowania problem powrócił… szajs jakich mało :shock:
                                                  qrwa... akurat mialem jutro zmieniac telefon w Play i myslalem nad Lumia bo chce miec Windows w telefonie... a tutaj taki zonk...

Hmm.
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• czto
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 546
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W Lumii 735 po aktualizacji oprogramowania problem powrócił… szajs jakich mało :shock:[/quote]

Co nie oznacza, że każda Lumia ma takie same problemy. Na forum WP spotkałem się z dwoma podobnymi przypadkami, ale telefony wylądowały w serwisie i miały wymienione płyty główne.
                                                    Niestety, żyjemy w czasach gdzie najważniejszy jest zysk korporacji, a zadowolenie klienta schodzi na dalszy plan.

Komentarz

Pracuję...